xtra
back

Contact

Maartje Kunen
medisch wetenschappelijke visualisaties

M 0641849355
Radarpad 28
6816 TP Arnhem

bezoekadres:
Lawick van Pabststraat 62
6814 HK Arnhem
KvK 17241672

contact

Medical Visuals maakt medisch wetenschappelijke illustraties die zich vooral onderscheiden door een heldere, kernachtige stijl. De kracht van Medical Visuals is de betreffende vaak complexe materie te vertalen naar een communicatief sterk en toegankelijk beeld, zonder de werkelijkheid geweld aan te doen.

Daarnaast is Medical Visuals onderscheidend in klantgerichtheid, snelheid, ervaring en de brede mogelijkheden in techniek. Afhankelijk van de opdracht en de aard van de informatie wordt gewerkt met diverse technieken die resulteren in grafische illustraties, plastisch uitgewerkte visualisaties of driedimensionale vertalingen (al dan niet geanimeerd).

Tot de klantenkring van Medical Visuals behoren onder andere het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, het Nederlands Huisartsen Genootschap, Quest, de VPRO, tal van universiteiten, het Academisch Centrum voor Tandheelkunde en Dick Swaab.

De stuwende kracht achter Medical Visuals is medisch wetenschappelijk illustrator Maartje Kunen. Zij studeerde cum laude af aan de opleiding Scientific Illustration, onderdeel van de Academie voor Beeldende Kunst in Maastricht en de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit Maastricht. Haar fascinatie voor onderwerpen in de medische sector maakt dat zij altijd alert is op nieuwe ontwikkelingen op dit terrein.

Na haar studie werkte Kunen van 2003-2008 als wetenschappelijk illustrator voor de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarnaast werkte zij tevens als zelfstandig medisch illustrator. Van 2008 tot begin 2012 heeft zij gewerkt in haar eigen studio in de Gruyterfabiek in ’s-Hertogenbosch. Vanaf maart 2012 is haar studio gevestigd in Arnhem.

Maartje Kunen is lid van de Beroepsvereniging voor Nederlandse Ontwerpers: BNO en AEIMS; Association Européenne des Illustrateurs Médicaux et Scientifiques.

close
info
thuisarts | Thuisarts.nl is inmiddels een begrip geworden voor huisartsen maar ook voor patienten om betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte online op te zoeken. De site is zo opgezet dat men middels een zoekfunctie op onderwerp kan zoeken maar ook in beeld via het lichaam. Door te klikken op een lichaamsdeel van de man, de vrouw of het kind komt men in het lichaamsdeel terecht en vanuit daar kan men klikken op een specifiek orgaan of deel van het skelet. Dit is een beeldende manier van zoeken en was destijds heel nieuw in patientenvoorlichting. Inmiddels heeft dit navolging gekregen. Het gebruik van illustraties is de afgelopen jaren zowieso enorm toegenomen in de communicatie van ziekte en gezondheid. Door deze medische illustraties op maat te laten maken krijgt men een duidelijke, overzichtelijke communicatie in de stijl die past bij de doelgroep en bij het bedrijf of instelling.
Nederlands Huisartsen Genootschap, Utrecht