xtra
back

Contact

Maartje Kunen
medisch wetenschappelijke visualisaties

M 0641849355
Radarpad 28
6816 TP Arnhem

bezoekadres:
Lawick van Pabststraat 62
6814 HK Arnhem
KvK 17241672

contact

Medical Visuals maakt medisch wetenschappelijke illustraties die zich vooral onderscheiden door een heldere, kernachtige stijl. De kracht van Medical Visuals is de betreffende vaak complexe materie te vertalen naar een communicatief sterk en toegankelijk beeld, zonder de werkelijkheid geweld aan te doen.

Daarnaast is Medical Visuals onderscheidend in klantgerichtheid, snelheid, ervaring en de brede mogelijkheden in techniek. Afhankelijk van de opdracht en de aard van de informatie wordt gewerkt met diverse technieken die resulteren in grafische illustraties, plastisch uitgewerkte visualisaties of driedimensionale vertalingen (al dan niet geanimeerd).

Tot de klantenkring van Medical Visuals behoren onder andere het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, het Nederlands Huisartsen Genootschap, Quest, de VPRO, tal van universiteiten, het Academisch Centrum voor Tandheelkunde en Dick Swaab.

De stuwende kracht achter Medical Visuals is medisch wetenschappelijk illustrator Maartje Kunen. Zij studeerde cum laude af aan de opleiding Scientific Illustration, onderdeel van de Academie voor Beeldende Kunst in Maastricht en de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit Maastricht. Haar fascinatie voor onderwerpen in de medische sector maakt dat zij altijd alert is op nieuwe ontwikkelingen op dit terrein.

Na haar studie werkte Kunen van 2003-2008 als wetenschappelijk illustrator voor de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarnaast werkte zij tevens als zelfstandig medisch illustrator. Van 2008 tot begin 2012 heeft zij gewerkt in haar eigen studio in de Gruyterfabiek in ’s-Hertogenbosch. Vanaf maart 2012 is haar studio gevestigd in Arnhem.

Maartje Kunen is lid van de Beroepsvereniging voor Nederlandse Ontwerpers: BNO en AEIMS; Association Européenne des Illustrateurs Médicaux et Scientifiques.

close
info
Kindergeneeskunde | De illustraties in het boek Kindergeneeskunde bevatten veel verschillende tekeningen van baby's tot pubers. De uitgever heeft voor Medical Visuals gekozen om de illustraties te vervaardigen vanwege de hoge kwaliteit van de tekeningen van de kinderen. Ik maak veelvuldig gebruik van diverse modellen van jong tot oud om deze kwaliteit te bereiken. De gemaakte foto's worden dan als sjabloon gebruikt voor de illustraties. Hierdoor ben ik in staat om op korte termijn een goede illustratie af te leveren. De infographics zijn gemaakt door Hilje de Boer, Visuallogic
Prelum Uitgevers, Houten

"Voor diverse uitgaven maakt Maartje tekeningen voor ons. Ze heeft een mooie, frisse tekenstijl die past bij de uitstraling van onze producten. Voor ons laatste project heeft ze een groot aantal tekeningen gemaakt van kinderen van verschillende leeftijden. Met name de gezichtsuitdrukkingen zijn prachtig weergegeven.
Daarnaast is de communicatie erg prettig en deadlines worden altijd gehaald."

Joann Hebben
Prelum