xtra
back

Contact

Maartje Kunen
medisch wetenschappelijke visualisaties

M 0641849355
Radarpad 28
6816 TP Arnhem

bezoekadres:
Lawick van Pabststraat 62
6814 HK Arnhem
KvK 17241672

contact

Medical Visuals maakt medisch wetenschappelijke illustraties die zich vooral onderscheiden door een heldere, kernachtige stijl. De kracht van Medical Visuals is de betreffende vaak complexe materie te vertalen naar een communicatief sterk en toegankelijk beeld, zonder de werkelijkheid geweld aan te doen.

Daarnaast is Medical Visuals onderscheidend in klantgerichtheid, snelheid, ervaring en de brede mogelijkheden in techniek. Afhankelijk van de opdracht en de aard van de informatie wordt gewerkt met diverse technieken die resulteren in grafische illustraties, plastisch uitgewerkte visualisaties of driedimensionale vertalingen (al dan niet geanimeerd).

Tot de klantenkring van Medical Visuals behoren onder andere het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, het Nederlands Huisartsen Genootschap, Quest, de VPRO, tal van universiteiten, het Academisch Centrum voor Tandheelkunde en Dick Swaab.

De stuwende kracht achter Medical Visuals is medisch wetenschappelijk illustrator Maartje Kunen. Zij studeerde cum laude af aan de opleiding Scientific Illustration, onderdeel van de Academie voor Beeldende Kunst in Maastricht en de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit Maastricht. Haar fascinatie voor onderwerpen in de medische sector maakt dat zij altijd alert is op nieuwe ontwikkelingen op dit terrein.

Na haar studie werkte Kunen van 2003-2008 als wetenschappelijk illustrator voor de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarnaast werkte zij tevens als zelfstandig medisch illustrator. Van 2008 tot begin 2012 heeft zij gewerkt in haar eigen studio in de Gruyterfabiek in ’s-Hertogenbosch. Vanaf maart 2012 is haar studio gevestigd in Arnhem.

Maartje Kunen is lid van de Beroepsvereniging voor Nederlandse Ontwerpers: BNO en AEIMS; Association Européenne des Illustrateurs Médicaux et Scientifiques.

close
info
infographic | Een infographic is een informatieve weergave met de combinatie van tekst en beeld. Dit gaat verder dan een anatomische legenda bij de illustratie. Zeker bij de complexe informatie bij biomedische onderwerpen is de inzet van een infographic een goed middel. De laatste jaren is de infographic erg populair in zowel print publicaties als digitaal. De "lezer" krijgt op een aantrekkelijke manier informatie voorgeschoteld. De mogelijkheid om meerdere versies te maken voor de verschillende platformen; desktop, tablet en smartphone, is de communicatie optimaal. Niet iedereen heeft tijd en zin om lappen tekst te lezen, zeker niet op een digitaal platform. De lezer selecteert sneller een visueel aantrekkelijke post en niet onbelangrijk: deze is met één klik te delen via het web. men bereikt dus een groter publiek op deze manier. De infographic kan zeker ook dienen als header, een visuele inzet om de interesse te wekken bij de doelgroep om toch ook het tekst artikel tot zich te nemen. De kern van de boodschap wordt duidelijk uitgelegd in een stijl die past bij de doelgroep en in één oogopslag het te communiceren onderwerp weergeeft.
Prelum Uitgevers, Nutricia, radboud Universiteit, Quest magazine, Prins Petfoods