xtra
back

Contact

Maartje Kunen
medisch wetenschappelijke visualisaties

M 0641849355
Radarpad 28
6816 TP Arnhem

bezoekadres:
Lawick van Pabststraat 62
6814 HK Arnhem
KvK 17241672

contact

Medical Visuals maakt medisch wetenschappelijke illustraties die zich vooral onderscheiden door een heldere, kernachtige stijl. De kracht van Medical Visuals is de betreffende vaak complexe materie te vertalen naar een communicatief sterk en toegankelijk beeld, zonder de werkelijkheid geweld aan te doen.

Daarnaast is Medical Visuals onderscheidend in klantgerichtheid, snelheid, ervaring en de brede mogelijkheden in techniek. Afhankelijk van de opdracht en de aard van de informatie wordt gewerkt met diverse technieken die resulteren in grafische illustraties, plastisch uitgewerkte visualisaties of driedimensionale vertalingen (al dan niet geanimeerd).

Tot de klantenkring van Medical Visuals behoren onder andere het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, het Nederlands Huisartsen Genootschap, Quest, de VPRO, tal van universiteiten, het Academisch Centrum voor Tandheelkunde en Dick Swaab.

De stuwende kracht achter Medical Visuals is medisch wetenschappelijk illustrator Maartje Kunen. Zij studeerde cum laude af aan de opleiding Scientific Illustration, onderdeel van de Academie voor Beeldende Kunst in Maastricht en de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit Maastricht. Haar fascinatie voor onderwerpen in de medische sector maakt dat zij altijd alert is op nieuwe ontwikkelingen op dit terrein.

Na haar studie werkte Kunen van 2003-2008 als wetenschappelijk illustrator voor de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarnaast werkte zij tevens als zelfstandig medisch illustrator. Van 2008 tot begin 2012 heeft zij gewerkt in haar eigen studio in de Gruyterfabiek in ’s-Hertogenbosch. Vanaf maart 2012 is haar studio gevestigd in Arnhem.

Maartje Kunen is lid van de Beroepsvereniging voor Nederlandse Ontwerpers: BNO en AEIMS; Association Européenne des Illustrateurs Médicaux et Scientifiques.

close
info
chirurgie | Medical Visuals werkt geregeld samen met marketing en communicatiebedrijven gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Deze visuals zijn gemaakt voor Mixe Healthcare marketing/Ethicon. Wondhechten is de laatste stap van een operatie maar daarom niet minder belangrijk. Om infectie en andere risico factoren te voorkomen is "Pure Progress" gelanceerd, een educatief programma voor chirurgen. Johnson & Johnson (waar Ethicon onderdeel van uitmaakt) looft jaarlijks Awards uit voor de beste projecten. Projecten die innovatief zijn, klinkende resultaten hebben en van betekenis zijn geweest. In 2014 heeft het project deze prijs in de categorie ‘Professionel Education Worldwide’ gewonnen.
Mixe Healthcare Marketing, Nieuwegein

"Mixe - healthcare marketing werkt al enige jaren met veel plezier samen met Maartje. Jouw zelfstandige manier van werken, het meedenken, flexibiliteit en bovenal de kwaliteit van je werk maken samenwerking plezierig en brengt het projectresultaat naar een hoger niveau. Onze opdrachtgevers zijn over je werk meer dan te spreken. Bedankt!"

Gijsbert Croes
Managing partner